Storbytur til Stockholm

billig storbyferie i stockholm

Reise billig til Stockholm

Her finner du billige flybilletter og pakketurer til Stockholm

annonselenke

Billige hoteller i Stockholm

Trykk her for å se de beste og billigste hotellene i Stockholm

annonselenke

Severdigheter i Stockholm

Mens enkelte mener at det er best å være norsk i Danmark, så søker andre nordmenn lykken hos «söta bror». Den svenske hovedstaden Stockholm er definitivt en fin by å feriere i, med massevis av severdigheter enten man foretrekker å bruke ferien på museumsvandring eller bare ha en rolig storbyferie med gode spise- og shoppingmuligheter. Stockholm, som har omtrentlig det samme klimaet som Oslo, besøker man aller helst om sommeren når byen viser seg fra sin beste side.

vasa museum i stockholmVasa Museum

Stockholm er et eldorado for museumsgangere, med massevis av spennende utstillinger fra ulike tidsepoker og sjangre. På førsteplass over de mest populære severdighetene på reisenettstedet Tripadvisor ligger Vasa-museet, som er et omfattende skip dedikert til det historiske Vasa-skipet. Det sank like utenfor Stockholm i 1628, og ble først hentet opp etter 333 år på havbunnen. Per i dag så er Vasa det eneste skipet i verden fra 1700-tallet som er bevart, og derfor er det kanskje heller ikke rart at dette museet er det mest besøkte i hele Skandinavia. Skipet er helt klart en severdighet du bare må få med deg når du besøker Stockholm.

gamla stan stockholmGamla Stan

Som turist i storbyen er det alltid spennende å utforske den gamle bydelen der man får oppleve historisk arkitektur og en mer avslappet atmosfære enn hva man ofte gjør i de mer moderne bydelene av en såpass stor by. Gamla Stan er navnet på gamlebyen i Stockholm, og mange av bygningene her stammer fra så langt tilbake som til 1400-tallet. Blant severdighetene man kan få med seg i gamlebyen er slottet i Stockholm, flere museer og ikke minst Riksdagshuset. Dessuten er det en opplevelse i seg selv å vandre langs de trange brosteingatene som nærmest får byen til å minne om en middelalderby. Shopping og bespisning er naturligvis heller ikke mangelvare i dette turiststrøket.

djurgården stockholmDjurgården

For mange nordmenn vil nok navnet Djurgården først og fremst være forbundet med et svensk toppfotballag, men det er også navnet på en bydel/parkområde i den østlige delen av den svenske hovedstaden. Djurgården består av flotte grøntområder, inkludert Skansen – som er en dyrepark og et friluftsmuseum – samt den velkjente fornøyelsesparken Gröna Lund. Med andre ord drar man gjerne til Djurgården-området sammen med familien, men også med kjæresten og venner. Severdighetene her består i stor grad av rekreasjon og underholdning, med flere berg- og dalbaner samt andre luftige attraksjoner.

stockholms stadshusStockholms stadshus

Stockholms stadshus er muligens Sveriges mest kjente bygning, og samtidig ett av byens aller mest besøkte turistattraksjoner. Bygningen huser kontorer for over 200 mennesker, og er velkjent for sine omfattende seremonisaler med unike kunstverk på veggene. Hvert eneste år den 10. desember blir banketten til Nobelprisene avholdt her i disse luksuriøse salene. Bygningen har også et 106 meter høyt tårn med tre kroner på, som er åpent for turister på sommerstid. Tar man seg hele veien til toppen her så er man garantert den beste utsikten som Stockholm kan by på, noe som helt klart er en av de store severdighetene man vil få med seg.

fotografiska stockholmFotografiska

Fotografiska er – ja, du gjettet riktig – et museum med utstillinger i form av fotografier. Det som er spesielt her er at utstillingene byttes ut hyppig, slik at man gjerne kan ta turen innom her på flere ulike Stockholm-besøk. Museet er dessuten et populært møtested både for turister og innfødte, mye takket være den fantastiske utsikten kombinert med den gode maten som serveres der. Kjente utstillinger inkluderer Annie Leibovitz, Robert Mapplethorpe og Sarah Moon. For den kreative tilbyr museet workshops, hurtigkurs i fotografering, live band og mye mer. Det er altså mer enn bare et museum, og heller kanskje et komplett underholdningssted som virker å være meget populært blant turister.

topp 10 severdigheter i stockholmMonteliusvägen

Monteliusvägen er en populær promenade som går langs Mariabergets på Södermalm. Strekningen er særlig populær som vandrerute for turister, da man kommer et lite stykke opp i høyden her og har en nydelig utsikt over Stockholm mens man spaserer. Promenaden er i overkant av 400 meter høy og byr blant annet på utsikt over Gamla stan. Veien kostet over fjorten millioner kroner å bygge, og stod ikke ferdig før nærmere 20 år etter byggestart. Følgelig bør man absolutt ta spaserturen her på en varm sommerdag, slik at svenskene i det minste får litt valuta for pengene de brukte på promenaden, som for øvrig er meget populær blant turister som har vurdert den på reisenettstedet Tripadvisor.

skansen stockholmSkansen

Innledningsvis nevnte vi at museumsgangere vil finne mye glede i Stockholm, og da er «Open-Air»-museet på Skansen absolutt en av grunnene til det. Her kan du oppleve fem ulike tidsepoker av den svenske historien på et område over 300 000 kvadratmeter. Å spasere gjennom museet er nærmest som en reise i tid å regne, med både bygninger og skuespillere som tar deg med tilbake. På sommerkvelder arrangeres det også tradisjonell, svensk folkedans her, og dyrehagen på Skansen lar deg hilse på både bjørn, ulver og andre nordiske skogsdyr. Spesielt anbefaler vi at man får med seg helligdager som midtsommerfestivalen som feires i slutten av juli, da atmosfæren er helt spesiell i dette området under feiringen.

abba museum stockholmABBA The Museum

Nordmenn flest har hørt om og har et eller annet forhold til det svenske suksessbandet ABBA, som tok verden med storm i sin tid. Og det er naturligvis på sin plass at de har fått sitt eget museum i hjemlandet, der bandmedlemmenes kostymer, gullplater, originale gjenstander fra storhetstiden og så videre er oppbevart og utstilt. Dessuten kan du føle litt på hvordan det ville vært dersom du hadde vært det femte ABBA-medlemmet, gjennom utkledning i deres legendariske scenekostymer samtidig som du også får synge litt i studioet. Faktisk dukker kanskje også de fire andre medlemmene opp, riktig nok i 3D-form ved hjelp av såkalte «avatarer». Et must å oppleve for den som er interessert i musikk og ABBA generelt!

elvetur i stockholmElvetur i Stockholm

Stockholm består mer eller mindre av massevis av store og små øyer, med elvekanaler imellom. Og hva er vel bedre på en varm sommerdag enn å komme seg ut på havet og oppleve byen fra et nytt perspektiv? For turister er det mange spennende opplevelser på elvekanalen, med alt fra skjærgårdsbrunsj om bord på et klassisk skip, til en 2-timers båttur som tar deg med under broene og kjører forbi flere av byens største landemerker og severdigheter. Båt er dessuten ansett som offentlig transport i byen, og kan gjerne erstatte bil eller taxi. Eller hva med en båttur direkte til Drottningholm slott, om bord i et tradisjonelt skip fra det tidlig 20. århundre?

ting å gjøre i stockholmOsynlig Utstallning

Har man lyst til å gjøre noe som er både interessant og spennende, både for voksne og barn, så er Osynlig Utstallning stedet man drar. Direkte oversatt betyr det altså «usynlig utstilling» – et navn som helt sikkert pirrer nysgjerrigheten til mange. Her blir man altså med på en interaktiv reise i en usynlig verden, der du selv skal finne frem kun ved å bruke sansene dine – følelse, lyder og lukter inkludert. Synet er altså ikke inkludert, og man kan derfor bare forestille seg hvordan denne utstillingen er. Helt klart et unikt og morsomt konsept som de seneste årene har vist seg å være meget populært blant turister som har lyst til å oppleve en «annerledes» severdighet.