Storbytur til København

billig storbyferie i københavn

Reise billig til København

Her finner du billige flybilletter og pakketurer til København

annonselenke

Billige hoteller i København

Trykk her for å se de beste og billigste hotellene i København

annonselenke

Severdigheter i København

Kulturbyen København er et yndet reisemål for nordmenn på utkikk etter en nærliggende storbyferie, som med sitt behagelige sommerklima og sine mange severdigheter og attraksjoner byr på noe både for liten og stor. For den kulturinteresserte er det nok å velge i når man besøker den danske hovedstaden, men også for den som setter pris på historie og underholdning har København dusinvis med severdigheter. Her går vi igjennom ti deler av storbyen du er nødt til å få med deg når du er på besøk der.

nyhavn i københavn

Nyhavn

Nyhavn er et langt og smalt havneområde i København hvor mange sightseeingbåter starter sine turer. Området er fantastisk på sommer med et utall av kafeer, uteseveringer, barer, iskrem boder osv. De flest har bord rett ved vannkanten. Maten her er jevnt over god med en flott stemning.

 

 

tivoli københavnTivoli

Du reiser ikke til København uten å ta turen innom Tivoli, som er en av Europas mest kjente fornøyelsesparken. Den unike beliggenheten midt i kjernen av København gjør at det er veldig enkelt å komme seg til Tivoli, som selv om navnet kanskje er noe misvisende, også kan by på store parkområder. Her kan man koble av i frodige områder, se på underholdning i form av show, spille på basarer og spise god mat. Ikke minst så kan man naturligvis utfordre høydeskrekken i noen av de svært høytsvevende karusellene, som passer både for store og små. Tivoli er ikke bare et sted hvor man drar med de minste, men et sted egnet for både romantisk ferie, familieferie, gutteturer og jobbturer.

 

rosenborg slott i københavnRosenborg Slott

Som turist i København vil man få med seg noe av byens mektige historie, som tross alt har nær tilknytning til Norge. En av de mest populære severdighetene er ærverdige Rosenborg slott, som er mer enn 400 år gammelt. Det ligger sentralt i Københavns mest populære park, med det passende navnet Kongsparken. Slottet ble bygget som hjemsted for en av de mest kjente skandinaviske kongene, ingen andre enn Christian den fjerde. I dag huser slottet massevis av gamle skatter, inkludert de danske kronjuvelene, som blant annet voktes av tre gigantiske løver laget av ekte sølv. Et mektig slott som absolutt bør besøkes.

 

vor frelsers kirke københavnVor Frelsers kirke

Vor Frelsers kirke I København er en kjent kirke opppført i stilen nederlandsk barokk. Om du vil besøke kirken så finner du den i Sankt Annæ Gade 29 på Christianshavn. Kirken er viden kjent for sitt spiralspir hvor du som besøkende kan gå opp trappene på utsiden av spiret. Her får du en fantastisk og luftig utsikt over København.

 

davids samling københavnDavids samling

København har i hovedsak to store kunstmuseer (det andre kommer som neste på listen), og ett av de mest populære er kunstmuseet Davids Samling. Blant utstillingene finner man kunst fra Europa på 1700-tallet, samt en del nyere dansk kunst. I tillegg har museet utstillinger fra islamske land, der enkelte kunstverk stammer så langt tilbake som til 600-tallet. Sistnevnte er for øvrig den største av sitt slag i hele Skandinavia, og er følgelig et sted som bør besøkes for den som er interessert i denne kulturen. Museet ligger sentralt i København, like ved Kongsparken, og kan følgelig besøkes samtidig som man titter innom slottet.

 

severdigheter i københavnNy Carlsberg Glypotek

Interessert i kunst og kultur? Da skal du i alle fall ta turen innom glypoteket i København, som inneholder intet mindre enn 6000 år med kunstverk. Museet ble etablert så langt tilbake som i 1888, og byr på Nord-Europas største samling av kunst fra middelalderen. Her snakker vi altså en omfattende utstilling med kunst fra flere epoker, der en ny overraskelse venter rundt hvert hjørne. I hjertet av museet finner man dessuten en tropisk vinterhage som byr på både palmetrær, en fontene og en fiskedam. Visste du forresten at det var Carlsberg-gründeren Carl Jacobsen som grunnla museet?

 

ting å gjøre i københavnPapirøen

Papirøen, eller «papir-øyen» er et noe spesielt havneområde i København som har fått nytt liv basert på områdets historie. Navnet stammer fra de grå industrihallene som i årevis produserte papir, men som i moderne tid ble nedlagt. Den lille øyen var lenge stengt for allmenheten, men blir i dag hyppig besøkt av både turister og innfødte. Her kryr det av restauranter og uteservering, med blant annet mathallen Copenhagen Street Food som holder hus her. Ellers byr området på både kunstutstillinger og underholdning av ulik art, med blant annet operahuset og «Skuespilhuset» som nærmeste naboer. Absolutt verdt en kveld når man først er i København!

 

christianborg slottChristiansborg Slott

Christiansborg slott er tilholdssted for Folketinget, Højesteret, Statsministeriet og det Danmarks parlament. Det ligger i det sentrale København på Slotsholmen. dette slottet. Slottet er en svært populær turistattraksjon og en vakker plass å spasere rundt i.

 

 

nasjonalmuseum københavnNasjonalmuseet i Danmark

Vil man besøke det største kulturhistoriske museet i Danmark, så må man til København og naturligvis til Nasjonalmuseet. Museet byr på omfattende utstillinger fra ulike tidsepoker, og byr også på aktiviteter og utflukter. Dansk historie omfatter så mye mer enn hva man tror, og man vil kunne møte på blant annet mumier fra Egypt og afrikanske masker som er flere tusen år gamle. I den barnevennlige delen av museet er utstillingene gjort langt mer underholdende med ulike aktiviteter og forestillinger som er både morsomme og belærende. Noe for både liten og stor!

 

rundetårn københavnRundetaarn

Sist men ikke minst bør man også få med seg denne severdigheten, som er en av de mest ikoniske bygningene i København. Det ble reist så langt tilbake som i 1642 og var med sine 42 meter i flere århundrer det høyeste bygget i den danske hovedstaden. Også dette runde tårnet ble reist under Christian den fjerdes herredømme, og har opp gjennom årene blitt brukt til mye forskjellig. Det begynte blant annet som observatorium for vitenskapsmenn, og selv om dette er lenge siden, så kan man i den øverste etasjen fortsatt utforske stjernehimmelen slik forskerne gjorde for flere århundrer siden. Midtveis finner man også et tidligere bibliotek, som nå brukes til kunstutstillinger og til og med som konsertarena. Det er mye å finne på i Rundetaarn, med andre ord!