Storbytur til Athen

billig storbyferie i athen

Athen er hovedstaden i Hellas og definitivt en by som har historisk sus over seg. Det første mange tenker på når de tenker på Athen er kanskje først og fremst Akropolis, med det mektige Parthenon tempelet på toppen. Enda viktigere historisk sett er det at Athen er fødested for demokratiet og det var også her at den moderne naturvitenskapen oppstod. Som du sikkert skjønner så er Athen en storby som er spekket med historie og som besøkende her kan du besøke de arkeologiske minnene fra denne svunne tiden.

Athen kan også være et utmerket reisemål for de som er på utkikk etter en billig storbyferie. Det er ikke umulig å få en storbyferie til Athen for rundt tre til fire tusen kroner per person, avhengig av når på året man reiser. Vi anbefaler uansett at man ikke reiser til Athen midt på sommeren, da snitt temperaturen i juli og august ligger på 29 grader. Den beste tiden å oppleve Athen på er derfor om våren eller om høsten.annonse

Reise billig til Athen

Som nevnt så trenger ikke en storbyferie i Athen å koste skjorta og det er fult mulig å få en rimelig storbytur til Athen. Det er naturligvis dyrest å reise hit i høysesongen midt på sommeren, men dette er også tiden hvor Athen er som aller varmest, så vi anbefaler deg heller å reise hit om våren eller høsten. Dette er også utenfor høysesongen og prisene er rimeligere da. 

For å få en billigst mulig reise til Athen, så anbefaler vi deg å søke etter pakketurer til Athen ved å trykke opp knappen nedenfor. Her kan du sortere etter pris, og du finner enkelt de rimeligste alternativene.  

Her finner du billige flybilletter og pakketurer til Athen

annonselenke

Billige hoteller i Athen

I Athen er utvalget av hoteller stort og du finner hotellrom i alle prisklasser her. For de som ønsker et billig hotell i Athen så er det mulig få et OK hotellrom til rundt 3-400kr per natt. Her blir det som vanlig en avveining på standard og pris, men gjør man litt undersøkelser så er det mulig å få et forholdsvis greit hotellrom til en svært billig pris.

I oversikten vi har lenket til under kan du sortere etter de mest populære hotellene i Athen, etter standard og ikke minst etter pris. Vi anbefaler våre lesere til å ta en titt på tilbakemeldingene fra gjester for å danne deg et bilde av hva du kan forvente fra de forskjellige hotellene. Jo flere som har stemt på et hotell, jo mer korrekt blir også karakteren de forskjellige hotellene får.

Trykk her for å se de beste og billigste hotellene i Athen

annonselenke

Severdigheter i Athen

Allerede i antikken ble Athen sett på som et turistmål, og det er de samme attraksjonene som den gang tiltrakk seg titusener av turister som gjør det den dag i dag. Med mange svært godt bevarte minner fra denne tidsepoken er det som en reise tilbake i tid, i det som er Hellas hovedstad og største by. Med knappe fire millioner innbyggere er Athen dessuten som en storby å regne, slik at man definitivt vil finne mange andre attraksjoner og severdigheter enn «bare» de gamle minnene fra antikken og gresk mytologi.

akropolismuseet i athenAkropolismuseet

Akropolis er navnet på høyden i sentrum av Athen der ruinene av templer og bygninger fra antikken ligger. Dette området må man naturligvis besøke når man er i Athen, men den mest omfattende utstillingen fra antikken finner man på Akropolis Museum som ligger helt ved foten av klippeområdet. Dette er et toppmoderne bygg med omfattende historier og utstillinger, primært fra den greske mytologien. Museet er faktisk såpass populært at det er rangert som den mest populære severdigheten i Athen på det populære reisenettstedet Tripadvisor – så hit bør man absolutt dra etter at man har sett på ruinene på Akropolis.

akropolisAkropolis

Et besøk på museet er interessant nok i seg selv, men man vil naturligvis se de «ekte varene» der templene og bygningene har stått i mange århundrer. Ruinene her kan nok ikke måle seg med de man ser i Roma, men til gjengjeld så er Athens kulturminner langt eldre. Akropolis ligger på en høyde i hjertet av Athen, og består av en stor samling ruiner – noen ganske godt bevarte, andre ikke fullt så severdige i den forstand. At området ligger på et av byens høyeste punkter gjør naturligvis at man har byens desidert beste utsikt herfra, noe som i seg selv er verdt «klatreturen» opp til Akropolis. Et besøk her er nærmest obligatorisk når man først har reist hele veien til Athen!

parthenon i athenParthenon

Parthenon er en av de mest kjente byggene i verden, og det er kanskje ikke så rart da det har stått på stedet hvil i nærmere 2500 år. Bygningen ble i sin tid brukt både som tempel og skattekammer for herskerne i Athen. Med tanke på sin alder er enkelte deler av tempelet svært godt bevart, og det er vanskelig å ikke la seg imponere over den mektige konstruksjonen og spørre seg hvordan dette var mulig å konstruere for såpass mange århundrer siden. Parthenon ligger på Akropolis, og er den ene severdigheten man vil få med seg dersom man bare skulle sett én (men det skal du naturligvis ikke). Gode sko anbefales, og med temperaturene som det ofte blir her i høysesongen, så bør man ikke dra på sightseeing midt på dagen.

Hefaisteion tempeletHefaisteions Tempel

Hefaisteion-tempelet er nok et tempel fra antikkens Hellas, som ble bygget som en hyllest til den greske guden med samme navn. Tempelet ble bygget omtrent på samme tid som overnevnte Parthenon, men er vesentlig bedre bevart ettersom overnevnte var involvert i en eksplosjon på midten av 1600-tallet som la større deler av tempelet i ruiner. Det skjedde ikke med Hefaisteion-tempelet, som blir regnet som verdens best bevarte greske tempel. Tempelet ligger en halv kilometer nordvest for selve Akropolis-området. Også en severdighet man bør knipse noen bilder av når man først er i området.

severdigheter i athenDet nasjonale arkeologiske museum

Arkeologer har siden 1829 samlet historiske gjenstander fra utgravinger og stilt de ut på det nasjonale arkeologiske museet i Athen, som er det museet som huser verdens største samling av minner fra den myteomspennende greske antikken. Museet er regnet som en av de største turistattraksjonene i Athen, og man behøver ikke å være spesielt interessert i gresk mytologi eller verdensvant museumsganger for å trives her. Vil man ha den virkelig store opplevelsen av et besøk her, så anbefaler vi at man booker en privat guide som gir omvisningen det lille ekstra. Museet ligger på Exarcheia-området i sentrum av Athen.

plaka distriktet i athenPlaka-distriktet

Det meste av severdigheter og turistattraksjoner i Athen ligger på og omkring Akropolis-området, og Plaka-distriktet er intet unntak. Dette historiske nabolaget ligger helt ved foten av Akropolis, og består av hundrevis av trange brosteingater som nærmest føles som en labyrint. Den spesielle arkitekturen her gjør at bare det å spasere rundt her i gatene er en opplevelse i seg selv, og i tillegg ligger det massevis av museer her. Området er et av de mest turistbelastede i byen, noe som naturligvis har sørget for at mange har åpnet restauranter, butikker og puber her. Generelt er Plaka og områdene i nærheten attraktive bosteder for turister som vil bo sentralt på ferie i Athen.

Erechtheion athenErechtheion

Nok et tempel på Akropolis-høyden, og nok en severdighet fra det antikke Hellas. Erechtheion er det nest-største tempelet i byen, og er spesielt kjent for sin komplekse og unike struktur. Det omfatter blant annet seks statuer av kvinnelige tjenere på sørsiden av tempelet. Tempelet er bygget noe senere enn de to tidligere nevnte templene på Akropolis, men det er kun snakk om noen tiår. Bygget har vært gjennom omfattende restaurasjoner de seneste årene, og fem av de originale statuene som stod på tempelet har nå blitt flyttet til Akropolis Museum ettersom de begynte å forfalle. På tempelet kan man nå uansett se eksakte kopier av disse, slik at det fortsatt er en severdighet man vil få med seg.

lykabettos i athenLykabettos

Fra Akropolis har man god utsikt, men den desidert beste utsikten finner man på det lille byfjellet Mount Lycabettus. Det strekket seg nærmere 300 meter over havet, og ligger sentralt til i den greske hovedstaden. Dessuten er man ikke nødt til å ta seg til toppen til fots, for grekerne har nemlig bygget en kabelbane som tar deg opp uten at du behøver å svette. På toppen finner man blant annet et kapell, et friluftsteater og et større amfiteater som har huset flere verdenskjente artister. I tillegg finnes det en restaurant som definitivt serverer måltider til det som må være byens beste utsikt.

Herod Atticus OdeonHerod Atticus Odeon

Friluftsteateret Herod Atticus er grekernes beste svar på et amfiteater. Riktignok blir ikke dette riktig benevnelse, ettersom slike teatre ble bygget for sportslige hendelser, mens Herod Atticus primært var for underholdning i form av musikk og teateroppsett. Teateret ble bygget rundt 150 år e.Kr og holder seg svært godt med tanke på dets alder. Faktisk så benyttes det aktivt i dag til de samme formålene som for nesten 2000 år siden – nemlig forestillinger og konserter. Musikkfestivalen i Athen er et årlig innslag her, og det å være publikum på en forestilling som finner sted i et såpass gammelt «konsertlokale» er en opplevelse man får få andre steder i verden.

Benaki MuseumBenaki Museum

Selv om de fleste severdighetene i Athen handler om den greske antikken, så finnes det andre interessante museer her også. Blant annet anbefales Benaki Museum, som fokuserer på den historiske og kulturelle utviklingen av det greske folkeslaget. Museet har samlet inn gjenstander fra ulike kulturfelt og tidsepoker, med alt fra romertiden til Konstantinopels fall – og helt frem til grekerne krevde sin frihet i 1821. For den som har interesse for gresk historie, eller ønsker å lære mer om den, så er Benaki Museum det beste stedet å lære om dette.